Select Page

CIMAJ tim u Zdravstvenoj

CIMAJ tim u Zdravstvenoj

Zdravstvena škola već drugu godinu sudjeluje u projektu CIMAJ, školskom projektu namijenjenom visokomotiviranim i potencijalno darovitim učenicima koji imaju interes za jezično izražavanje, pisanje, novinarstvo, fotografiju, film, web dizajn i montažu. Ove godine i ja sam se odlučila pridružiti ovoj ekipi. Motivacija mi je bila napredovanje i razvijanje sposobnosti i interesa.

Prvi zadatak s kojim smo se susreli ove godine bio je pronaći dan i vrijeme kada su svi učenici i mentori uključeni u projekt u školi i slobodni su. Vjerujte, naizgled jednostavan zadatak bio je jako težak. Zdravstvena škola je velika škola koja radi u tri smjene, a učenici svaki dan imaju i praktičnu nastavu. Iako ćemo možda nailaziti na poteškoće kod nalaženja i usklađivanja svih školskih obveza, kao budući zdravstveni radnici i skladna ekipa vjerujem da ćemo uvijek naći rješenje. Pa tako i ove godine sudjelujemo u ovom odvažnom projektu, a u nastavku saznajte tko smo mi, koja je naša motivacija za sudjelovanje te na kojim poljima želimo pokazati kreativnost i proširiti artistička polja.

Iako istog naziva, „Per Zdravstvena ad astra“ projekt je ove godine dobio novu koordinatoricu, pedagoginju Anđela Podrug. Voli čitati, gledati filmove, raditi s mladima i poticati ih da budu najbolje verzije sebe. S druge strane želi s nama i od nas učiti. Od lani s učenicima snima TikTok videa na službenom školskom profilu i kaže da se nakon naših instrukcija i sama odvažila snimiti poneki.

Dijana Jurić i Sanja Roje su nastavnice farmaceutskih predmeta. Dok nastavnica Dijana voli kemiju i sve vezano za lijekove i liječenje, nastavnica Sanja više voli opuštanje uz dobru knjigu ili film. Učenje novih vještina i ljubav prema volontiranju stvari su koje dijele i obje vesele. Veseli ih i upoznavanje ostalih s dugogodišnjim radom škole te poticanje mladih generacija da se upišu u našu školu. Fokus ovogodišnjeg projekta je obilježavanje 75 godina škole, a iskustvo nastavnica, predstavljanje struke te brojna poznanstva od velike su važnosti za ostvarivanje tog zadatka.

S nama u timu je i Petra Ognjenović, profesorica i nastavnica Psihologije i Komunikacijskih vještina. Zaljubljenica je u psihološke teme, fotografsku umjetnost i film te motivirana „sitnicama koje život znače“. Te sitnice znače blago i Mirjani Gaćini Bilin, profesorici matematike i informatike koja je organizirala i vodila razne projekte poput „Šumsko blago“ i „CIMAJ“, a u školi vodi izvannastavnu aktivnost „Mladi web dizajneri“. Bila je predavač na brojnim radionicama, webinarima i konferencijama na županijskoj, državnoj i međunarodnoj razini i sudjeluje u mnogim projektima. Zajedno s nastavnicom Marijom Jurišić Šarlijom i Petrom Ognjenović u projektu CIMAJ vodi društvene mreže i administrira službenu web stranicu škole.

Marija Jurišić Šarlija je profesor savjetnik matematike i fizike. Aktivnim sudjelovanjem u brojnim projektima razvila je i unaprijedila mnoge vještine kao što su pouzdanost, prilagodljivost i kreativno razmišljanje. Održala je mnoge radionice i webinare o korištenju digitalnih alata u učenju i poučavanju na državnoj i međunarodnoj razini te je izradila je niz e-tečaja dostupnih široj javnosti.

Ovom raznovrsnom timu pridružila se i knjižničarka Domagoja Pavić, voditeljica grupe video montažera koja u radu s mladima potiče kreativnost, smislenost i toplu suradnju. Domagoja posebno voli tišinu, prirodu i dobrotu.

Da bi naše vijesti, reportaže i intervjui bili smisleni i gramatički i pravopisno točni zadužena je Petra Božanić, nastavnica hrvatskoga jezika i pedagoginja. Još uvijek je na doktorskome studiju, a voli gramatiku, poeziju te dobru glazbu. U slobodno vrijeme bavi se uređivanjem i vođenjem radijskih emisija.

Najvažniji sudionici ovog projekta, kako kažu naši nastavnici, su učenici. Pa da vam se i mi predstavimo.

Nea Vlastelica i Leonora Orlić učenice su 3.g razreda. U slobodno vrijeme Nea voli čitati knjige, proučavati razne povijesne teme i slušati muziku te bi se htjela baviti pisanjem i fotografiranjem. Leonora se također pronalazi u fotografiranju, ali želi se okušati i u snimanju i montiranju.  Otvorena je učenju i nada se poboljšanju vlastitih vještina.  Lucijana Pisturić, učenica 2.a razreda također je pjesničkog duha. Voli čitati i pisati te provoditi vrijeme u prirodi. U projektu CIMAJ okušat će se u pisanju.

Ispostavilo se da najveći broj učenika zanimaju društvene mreže, posebice TikTok. Jedna od njih je i Rebeka Biliš, učenica 4.f razreda. Sudjelovala je u projektu i prošle godine, a i ove godine se pridružila jer joj je lani bilo ugodno i zabavno. Kao i lani, želi sudjelovati u izrađivanju Tiktok sadržaja i njegovom uređivanju. S njom su lani surađivala i kolegice iz razreda: Đana Mlinar i Ivan Lemo, koji su se i ove godine pridružili projektu. Odvažni laboranti, Leon Bašić i Iva Matković iz 2.g razreda, također su pokazali veliki interes i talent u tom polju. Leon i Iva i ove godine sudjeluju u projektu CIMAJ, a htjeli bi se baviti školskim TikTok-om i ostalim društvenim mrežama. Uhodanoj ekipi će se ove godine pridružiti učenica Andrea Žuro. Društvene mreže su je oduvijek zanimale, ponajviše TikTok, te misli da joj ovaj projekt otvara ta vrata i da će biti dio uspješnog tima.

 

Nea Vlastelica

Podrži izvrsna.hr

Daj nam svoje mišljenje! Odvojite malo vremena i podijelite s nama vaše prijedloge, ideje ili postavite pitanje.

Javite nam se još danas!