Select Page

Tjedna doza Prirodoslovne – novi projekt CIMAJ tima 2022./2023.

Tjedna doza Prirodoslovne – novi projekt CIMAJ tima 2022./2023.

“Nova godina – novi projekt” , riječi su kojima smo započeli i ovu obećavajuću školsku godinu. Prošle godine Prirodoslovna škola Split imala je priliku sudjelovati u pilot verziji CIMAJ projekta pod pokroviteljstvom CI SDŽ i tu se upoznala s novim medijskim sadržajima i tehnikama. Nakon duge ljetne stanke, vrijedni tim Cimajevaca došao je sasvim spontano na ideju da počnu snimati život unutar zidova Prirodoslovne škole Split i tako pokažu svijetu koliko je on svestran i zanimljiv. Osim što ima veliku sentimentalnu i kreativnu vrijednost,  “Tjedna doza Prirodoslovne” interdisciplinarni je projektna emisija koja ujedinjuje poduzetništvo, grafički dizajn, marketing i novinarstvo pod jedan zajednički nazivnik.

Projekt, (kao što smo rekli) ujedinjuje i sustavno prati sva događanja unutar škole preko već postojećih školskih i medijskih platformi (TikTok i Instagram računi škole Prirodoslovna.st, YouTube kanal FloraTV, digitalni školski list Portal FLORA) te će ove školske godine 2022./2023. dodatno obogatiti svoj program medijskim praćenjem projekta Čuvari Baštine CI SDŽ u obliku reportaža, intervjua, dokumentarnog filma i raznoraznih medijskih zapisa.

Zanimljivo zvuči, ali što je cilj ovog projekta?

Cilj ovog projekta višestruk je te primarno želi ojačati poveznicu između učenika i njihova kulturna naslijeđa stvarajući i emitirajući sadržaje toga tipa, promovirati usvojene vještine te ih proširiti na lokalnu zajednicu u razvoj čije se mogu uključiti mnoge druge udruge s lokalnog područja. Učenici Cimajevci, imat će priliku “izaći na teren” i upoznati se sa različitim pričama, usvojiti davno zaboravljene vještine, intervjuirati, izvještavati i, u konačnici, prenijeti nova saznanja i informacije široj publici na razini škole u obliku reportaža, videouradaka kao i dokumentarnog i igranog filma. Projekt će u svojoj finalnoj izvedbi uključiti primarno svoje učenike, a zatim i ostale individue koje će putem medija moći proširiti svoju medijsku poruku.

Okej, imate moju pozornost, ali nisam do kraja uvjeren!

To je razumljivo s obzirom na to da se prvi put u povijesti naše škole hvatamo ovakvog projekta! Dakle, konačan rezultat projekta prezentirali bismo na nekoliko načina: 1. Jedan način je putem društvenih mreža u obliku kratkih, promotivnih i kreativnih videouradaka kojima bismo redovito ažurirali pratitelje s najnovijim sadržajem, pružili im priliku za suradnjom te ih uključili u kreativni proces.

Drugi vid prezentiranja uključio bi izradu videoreportaža sklopu emisije “Tjedna doza Prirodoslovne” u čiju izradu bi bili uključeni učenici članovi Uredništva portala Flora (portal digitalnog lista Škole) kao i učenici školskog CIMAJ tima. Kratke videoreportaže pratile bi razvitak projekta “Starih ruku moćan dar” i time držale pratitelje i gledatelje sadržaja YouTube kanala škole zainteresirane kao i motivirane da se uključe u širi rad zajednice.

Učenici bi pisali članke o postojećem projektu te ga objavili na službenom portalu školskog lista Flora uz prigodnu fotogaleriju.

Uz sve to, učenici bi napravili raznorazne promotivne sadržaje kojima bi reklamirali konačne proizvode i koji bi bili objavljeni na svim medijma škole te ih po mogućnosti izložili na školskom štandu tijekom sajma Škole. Naglašavamo da bi učenici potpuno samostalno izrađivali sve digitalne i grafičke sadržaje te ih postavljali na portal digitalnog školskog lista kao i službene profile Škole na društvenih mrežama uz mentorstvo nekolicine profesora. Radujemo se i ovoj školskog godini što dolazi, a sve zainteresirane glavice nek nam se slobodno jave na IG škole ako žele sudjelovati u projektu!

Do čitanja!

 

Zrinka Maras

Podrži izvrsna.hr

Daj nam svoje mišljenje! Odvojite malo vremena i podijelite s nama vaše prijedloge, ideje ili postavite pitanje.

Javite nam se još danas!