Select Page

Upoznajte naš projektni tim Petica Mi Omiš!

Upoznajte naš projektni tim Petica Mi Omiš!

Ako ste čitali reportažu o našem projektu, onda se saznali zašto smo ga nazvali Petica. Sad je došlo vrijeme da upoznate i ono Mi u nazivu projekta. Naš projektni tim čine redom učenice sedmog i osmog razreda. Nismo namjerno izbacili dečke, već smo procijenile da neozbiljno shvaćaju pisane zadatke i da bi oni samo šetali s objektivom uokolo, a često izbjegli teži dio novinarskog posla. Tako da je projekt u snažnim ženskim rukama, što našim, što naših učiteljica uz izuzetak našeg učitelja informatike Ivana Baučića.

Učitelj Baučić je magistar edukacije Informatike i Tehničke kulture te otac dvoje malodobne djece kroz čiji je odgoj uočio važnost kreativnog i otvorenog pristupa djeci te se tim pristupom nastoji voditi i u svom poslu. Često svojim učenicima postavlja kreativne i problemske zadatke kojima razvija kritičko razmišljanje i maštovitost u rješavanju problema i kreiranju novih sadržaja. U razgovoru s njim saznali smo da se dodatno educirao za trenera programa Digitalne akademije pri Visokom učilištu Algebra. Stečena znanja i vještine često koristi u radu sa svojim učenicima i kolegama na zajedničkim školskim projektima. Prepoznavši kvalitetu rada učitelja Ivana Baučića, zamolili smo ga da se pridruži našem projektnom timu. Odličan dodatak timu prepoznali smo i u Juliji Tomasović, učiteljici koja se uvijek u radu vodi svojom kreativnom stranom. Jedno vrijeme je intenzivno radila na području lutkarstva, producirala lutkarske predstave i istovremeno radila na Akademiji kao asistentica u području scenske umjetnosti. Učiteljica Tomasović ističe kako je oduvijek voljela povezivati kreativnost i tehnologiju te je i njen diplomski rad napisan na temu korištenja računalne tehnologije u upoznavanju suvremene umjetnosti. Također je autorica ilustrirane slikovnice za djecu Omiška gusarska bajka te promiče ekološki pristup životu kroz festival Green Forest.

Jedna od promicateljica ekoloških tema i aktivnosti u našoj školi je i učiteljica engleskog jezika Jagoda Čudić Zrnić. U kolovozu 2022. završio je Erasmus projekt Let’s Go Out, Time to Move unutar kojeg je nastala projektna aktivnost Plavo – zeleni tjedan u našoj školi te dvije izvannastavne aktivnosti Eko-detektivi i Mali ribolovci. Uspješnost Tjedna i opće zanimanje šire javnosti za ekološke teme potvrđuje i to što je Plavo-zeleni tjedan trajno ušao u školski kurikulum kao i mali ribolovci i detektivi. Na tome možemo zahvaliti učiteljicama Jagodi Zrnić i Sanj Pešić. Njih dvije projektom My homeland, my people, my tradition, kao kordinatorice projekta, prve su započele tradiciju provedbe uspješnih Erasmus+ projekata u našoj školi. Učiteljica Zrnić školske godine 2009./2010. uređivala je školski list Peticu pa nam je i njeno novinarsko iskustvo poslužilo kao jamstvo izvrsnog dodatak našem projektnom timu.

Što reći o našoj voditeljici projekta Danieli Crnković i njenim dvjema kolegicama, učiteljicama Bernardi Klarić i Ljubici Bogdanović. Učiteljica Crnković voditeljica je novinarske skupine u našoj školi preko jednog desetljeća. Kao student počela se baviti novinarstvom, uređivala je omiške novine… Utkala ljubav prema tom zanimanju nekim sadašnjim studentima novinarstva. Bez oklijevanja smo prihvatile njen prijedlog sudjelovanja u programu CIMAJ. Učiteljica Ljubica Bogdanović, kao učenica, bila je član Novinarske skupine i pisala za školski list Peticu. Danas je voditeljica školskog radija i veliku pažnju kroz raznorazne školske aktivnosti i projekte posvećuje poticanju čitanja i važnosti pravogovorne norme. Učiteljica Bernarda Klarić voditeljica je literarne skupine. Kao poznavatelj ruskog jezika i književnosti potiče učenike na istraživanje drugih slavenskih jezika i njihovu povezanost s hrvatskim jezikom. Sudjelovala je u Erasmus + projektu Trace – Traditional children stories for a common future kroz koji su učenici upoznati s tradicionalnim dječjim pričama i kulturom partnerskih zemalja, a sudjelovanjem u radionicama upoznati su s inovativnim metodama poticanja djece na čitanje, kritičko razmišljanje i vlastito istraživanje.

Naša glavna motivacija za sudjelovanje u ovom projektu su upravo trud i rad naših učitelja i znanja koja stječemo u projektima koji oni s velikom pažnjom osmisle za nas. Osim što stječemo nova znanja i vještine, dobro se zabavljamo i bolje upoznajemo jedni druge, a često se sklope i nova prijateljstva. Školu ne doživljavamo kao dosadno mjesto puno udžbenika, već kao mjesto učenja, sazrijevanja i prihvaćanja. Članice, učenice koje ćete upoznati ovim projektom su: Rena Barbarić, Karmen Ercegović, Karla Škarica, Sunčica Generalić, Lucija Čagalj, Gabrijela Tičinović, Lana Eterović, Sara Bilić, Ira Stanić, Nina Bauk i Anđela Čagalj. Zaduženja ćemo prihvaćati prema vlastitim interesima i sposobnostima te prema procjeni naše voditeljice i učiteljica hrvatskog jezika. Timskim radom vjerujemo da možemo pokazati što znamo te se zajedno upustiti u nove multimedijalne izazove.

 

Rena Barbarić, Anđela Čagalj i Gabriela Tičinović

 

Podrži izvrsna.hr

Daj nam svoje mišljenje! Odvojite malo vremena i podijelite s nama vaše prijedloge, ideje ili postavite pitanje.

Javite nam se još danas!