Select Page

1. dan – Uspostava sustava podrške darovitima i visokomotiviranima

1. dan – Uspostava sustava podrške darovitima i visokomotiviranima

Na svečanom otvorenju Enter konferencije kroz riječi podrške župana, pročelnika, uvaženih gostiju te životnu priču prof. Dragana Primorca stvorena je podloga za produbljivanje teme o sustavnoj podršci darovitima i visokomotiviranima.

Ravnatelji CI SDŽ vratio je priču na početak izgradnje sustava podrške cjelovitom razvoju visokomotivirane i potencijalno darovite djece i mladih te pregledom rasta i razvoja CI SDŽ prikazao izazove s kojima smo se susretali kao i ciljeve koje smo realizirali. Psihologinja CI SDŽ Ana Majić predstavila je generacijsko testiranje učenika četvrtih razreda u području matematičke darovitosti koje CI SDŽ provodi već četvrtu godinu, od metodologije identifikacije do dijela prikupljenih podataka. Prof.dr.sc. Dražen Čular i dr.sc. Zoran Grgantov s Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Splitu predstavili su projekt prepoznavanja mladih sportaša i izgradnje sustava podrške njihovom razvoju.

Prvi dan konferencije bio je motivacijski, ali ujedno i informativan za sve one koji nisu znali što se sve i u kojim područjima radi s darovitima i visokomotiviranima na području Splitsko-dalmatinske županije.

GALERIJU ENTER konferencije pogledajte na poveznici.

Podrži izvrsna.hr

Daj nam svoje mišljenje! Odvojite malo vremena i podijelite s nama vaše prijedloge, ideje ili postavite pitanje.

Javite nam se još danas!