Select Page

Talent

O projektu

KRATKI OPIS

TALENT projekt usmjerava se na pružanje platforme za obrazovanje u oblaku kako bi se iskoristio potencijal mladih sportaša, te educirali sudionici sustava, poput trenera, sportaša, roditelja i učitelja, te povećala svijest o važnosti dvostruke karijere i posebnim potrebama talentiranih studenata

 

CILJ PROJEKTA

Cilj projekta je smanjiti odustajanje uvjetovano izborom sport ili škola, stvoriti preduvjete za detekciju potencijala mladih sportaša, educirati dionike sustava (trenere, sportaše, roditelje, nastavnike), razviti svijest o važnosti dual karijere i posebnim potrebama nadarenih učenika i studenata.

Dionici projekta

Nositelj projekta je Centar izvrsnosti splitsko-dalmatinske županije, a provodi se u sedam zemalja (Hrvatska, Italija, Grčka, Maroko, Cipar, Srbija i Bosna i Hercegovina). Projektni konzorcij je sastavljen od 2 Sveučilišne ustanove  (Sveučilište u Palermu i Fakultet sporta i fizičke kulture Univerziteta u Nišu), 3 nevladine organizacije (Sarajevo –  susret kultura, KMOP – edukacijsko i inovacijsko središte, CSI CENTAR ZA DRUŠTVENU INOVACIJU LTD) i 1 mrežne organizacije (Europski sportaši kao studenti). Početak započine  je 1. prosinca 2022. godine i provodit će se u periodu od  30 mjeseci.

Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije

Nositelj projekta

------------------

ustanova je koja promiče obrazovanje potencijalno darovitih učenika u Splitsko dalmatinskoj županiji, s ciljem stvaranja okvira za rad s talentiranim i nadarenim učenicima u Republici Hrvatskoj. Također se trudimo dijeliti ono što smo naučili u tom procesu sa svim ljudima koji žele pomoći izvrsnim i nadarenim učenicima ostvariti svoj puni potencijal u domovini, EU i svijetu.

CSI CENTER FOR SOCIAL INNOVATION LTD

Partner

---------------------

tim stručnjaka s više od 50 godina kolektivnog iskustva u područjima obrazovanja, racionalizacije sustava, informacijskih i komunikacijskih tehnologija, poduzetništva, društvenih inovacija, globalnog zdravstvenog procesa – znanosti o životu, poslovne forenzičke intervencije, razvoja i motivacije mladih i resursa Ponovno usklađivanje s ciljevima.

Sarajevo Meeting of Cultures

Partner

-------------------------------

nevladina, neprofitabilna organizacija osnovana 2012. godine sa ciljem promocije Sarajeva i Bosne i Hercegovine kao centra različitih kultura. Osnovni cilj je poboljšanje turističke ponude kroz približavanje kulturnog i turističkog sektora kako bi se stvorile nove ponude kulturnog turizma, kako u gradu Sarajevu tako i u cijeloj Bosni i Hercegovini.

The European Athlete as Student

Partner

-------------------------------

osnovana je 2004. godine uz potporu Komisije EU tijekom Europske godine obrazovanja kroz sport (EYES). Namijenjena je sveučilištima, sportskim školama i drugim obrazovnim ustanovama kao i za sport klubova i saveza koji su voljni pomoći svojim sportašima u školovanju. Glavni cilj EAS-mreže je podržati europske sportaše u kombiniranju sporta visokih performansi i obrazovanja.

UNIVERSITA DEGLI STUDI DI PALERMO

Partner

------------------

konsolidirana kulturna, znanstvena i nastavna prisutnost u središnjoj i zapadnoj Siciliji. Njegovih 16 Zavoda pokriva najvažnija područja suvremenih znanstvenih i tehnoloških spoznaja. Godišnje se nudi oko 122 kolegija (prvi i drugi ciklus), kao i 44 magistarska i specijalizacija te 23 doktorska studija, usmjerenih na obuku određenih profesionalaca, često u suradnji s vanjskim institucijama i tvrtkama.

KMOP - Education and Innovation Hub

Partner

---------------------

osnovan 1977., jedna je od najstarijih organizacija civilnog društva u Grčkoj, s velikim iskustvom u izravnom pružanju socijalnih usluga i provedbi društvenih inicijativa. Organizacija je uspostavila međunarodnu prisutnost, a sada je aktivna u 7 zemalja i ima stalne urede u Ateni, Solunu, Bruxellesu i Skoplju. KMOP je posvećen stvaranju pozitivnog društvenog utjecaja putem istraživanja i inovativnih inicijativa.

Faculty of Sport and Physical Education University of Niš

Partner

------------------

Od osnutka Sveučilišta do akademske godine 2020/2021, na Sveučilištu u Nišu diplomirala su 75.494 studenta, od kojih su 1.383 strani državljani, dok je 7.429 postdiplomaca magistriralo, a doktorske disertacije obranilo je 2.653 kandidata, među kojima 73 stranca. MISIJA: integracija u europski prostor visokog obrazovanja u skladu s najvišim standardima kvalitete obrazovanja, istraživanja i stručnog rada.

Financiranje

  • $Ukupna vrijednost projekta je 400.000 €

Sve o projektu, više o projektnim partnerima i o aktivnostima samog projekta pogledate na stranici projekta!

Podrži izvrsna.hr

Daj nam svoje mišljenje! Odvojite malo vremena i podijelite s nama vaše prijedloge, ideje ili postavite pitanje. 

Javite nam se još danas!