Select Page

OPERA

O projektu

KRATKI OPIS

Projekt se bavi problemom manjka kompetencija učitelja i OOD za učinkovito uključivanje učeničkog poduzetništva i aktivnog građanstva u odgojno-obrazovne programe osnovnih škola u RH, a posebice u ciljanim područjima triju otoka Šolte, Hvara i Visa

CILJ PROJEKTA

Cilj projekta je razvoj vještina, programa, sadržaja i alata ključnih za uvođenje kvalitetnih i održivih neformalnih programa učeničkog poduzetništva i aktivnog građanstva u osnovnim školama područja provedbe projekta.

Ciljane skupine projekta su sadašnji i budući učitelji i drugi odgojno-obrazovni djelatnici koji će ovim projektom steći vještine bitne za profesionalni, društveni i ekonomski boljitak i utjecaj za sebe, učenike i njihove obitelji, školu i zajednicu u kojoj djeluju.

Dionici projekta

Projekt „Otoci učeničkog poduzetništva i eko-društvenih inovacija za održivi razvoj Splitsko-dalmatinske županije“, akronim OPERA SDŽ, financiran je u okviru programa „Lokalni razvoj i smanjenje siromaštva“, iz Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora i Norveškog financijskog mehanizma za razdoblje  2014. – 2021. godine.

Cluster za eko-društvene inovacije i razvoj CEDRA Split

Nositelj projekta

-------------------------------

osnovana 2013. godine, a djeluje u području promicanja društvenog poduzetništva, održivog razvoja i društvenih inovacija.
Udruga ima iskustvo s pripremom, mentoriranjem, provedbom i administrativnim vođenjem više desetaka projekata financiranih iz nacionalnih, EU i drugih izvora, a projekti se provode kroz suradnju javnog, privatnog i civilnog sektora.

Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije

Partner

------------------

ustanova je koja promiče obrazovanje potencijalno darovitih učenika u Splitsko dalmatinskoj županiji, s ciljem stvaranja okvira za rad s talentiranim i nadarenim učenicima u Republici Hrvatskoj. Također se trudimo dijeliti ono što smo naučili u tom procesu sa svim ljudima koji žele pomoći izvrsnim i nadarenim učenicima ostvariti svoj puni potencijal u domovini, EU i svijetu.

Vinco Innovation AS

Partner

---------------------

tvrtka sa sjedištem u Norveškoj specijalizirana za pružanje inovacijskih usluga. Stručnjaci su za inovacije posvećeni pomoći tvrtkama da ostvare svoje ambicije za rast kroz inovativna rješenja. Usluge razvoja inovacijske strategije, implementacija inovacijske kulture i procesa, komercijalizacije tehnologije i smjernice za financiranje.

Financiranje

  • $Ukupna vrijednost projekta je 1.182.692,67 HRK (156.575,45 EUR)
  • $85 % (133.089,13 EUR) osigurano iz donatorskih sredstava
  • $15% (23.486,32 EUR) iz nacionalnih sredstava

Sve o projektu, više o projektnim partnerima i o aktivnostima samog projekta pogledate na stranici projekta!

Podrži izvrsna.hr

Daj nam svoje mišljenje! Odvojite malo vremena i podijelite s nama vaše prijedloge, ideje ili postavite pitanje. 

Javite nam se još danas!