Select Page

Ča more znači?

Ča more znači?

Kad se rodiš na otoku, more ti je sve. Zato su učenici i učitelji OŠ Slatine odlučili snimiti kratak dokumentarni film o moru naziva Ča more znači?

Film istražuje što more znači raznim mještanima. Stoljećima se u Slatinama mještani bave ribolovom, brodarstvom, pomorstvom i turizmom. Naš učenik Filip Škorbica je razgovarao s ribarima u lučici, pa s Marinom Andrijolićem, vlasnika obrta za prijevoz i ribolov Bura Line. On nam je pokazao brodove i objasnio kako je razvio svoj posao na otoku.

Istražujući more, Filip je razgovarao s dugogodišnjim pomorcem Vladom Andrijolićem. Zanimalo ga je što pokreće generacije Slatina da se okrenu pomorstvu i koji su najveći izazovi. Barba Vlado je odveo Filipa do svetišta Gospe od Prizidnica objašnjavajući koliko i kako svetište utječe na pomorce.

Za kraj je razgovaro s roniocem Antom Ruščićem o strasti za ronjenjem i istraživanjem mora.

Film je nastao timskim radom. Snimateljica i redateljica je Sara Jerković, a u montaži su joj pomagale Matilda Klaus i Ivana Grgurević. Mentorica ima je knjižničarka Tea Radić. Scenarij je napisao Filip Škrobica, a mentorica mu je učiteljica Marina Ležaja.

Nadamo se da će film otkriti publici što more znači svima koji ga vole.

Ivana Grgurević

Podrži izvrsna.hr

Daj nam svoje mišljenje! Odvojite malo vremena i podijelite s nama vaše prijedloge, ideje ili postavite pitanje.

Javite nam se još danas!