Select Page

Dream team projekta školski radio Zvon i Mir

Dream team projekta školski radio Zvon i Mir

Osnovna škola kralja Zvonimira našla se u svijetu medija. Od sredine listopada osnovana je mlada novinarska ekipa školskog radija Zvon i Mir, u suradnji  s CISDŽ-om, u programu CIMAJ.  Šušur i akcija u školi traju već danima jer novinarska ekipa radija Zvon i Mir ne miruje…

Nika Klišanin ide u osmi razred i u svoje slobodno vrijeme voli čitati i uređivati videa (jedan posao manje za profesoricu informatike). Posvećena je uređivanju fotografija zbog čega je prava osoba za uređivanje društvenih mreža. U projektu je jer želi isprobati nešto novo što nam ovaj medijski projekt  uvelike pruža.

Neno Bekavac, nasmijani osmaš, javio se za sudjelovanje u projektu zbog svoje goruće želje za snimanjem. Kaže da želi biti dio tehničke grupe zato što misli da njegov glas zvuči čudno na mikrofonu. Ali kome nije!? Ma, volimo mi našeg Nenu, budućeg kamermana.

Mariela Vujević, učenica osmog razreda, znatiželjna  je četrnaestogodišnjakinja koja obožava sport  trenira rukomet. Bio je dovoljan jedan posjet rukometnoj dvorani za Marijeline snove. Kaže da se od rukometa ne može odvojiti. Pridruživši se projektu otkrila je strast i prema novinarstvu. Mariela je naša novinarka i prenosit će sva važna i aktualna  školska i gradska događanja u Solinu i našim Ninčevićima.                                  

Toni Boban, neobičan četrnaestogodišnjak u našoj školi¸ upustio se u projekt Zvon i Mir zato što želi steći nova iskustva.  Ekstrovertirana osoba i filmofil prednost kao voditelju  zbog čega će Neni biti desna ruka kao snimatelj.

Lana Pranjić, neustrašiva petašica, voli recitirati bez imalo treme i straha, uspravno i ponosno i zato bi htjela biti novinarka. Ona obavlja intervjue s našim zvijezdama i zvjezdicama.

Ana Topić, još jedna iz redova osmaša sportaša, pokazala je svoje vještine u intervjuiranju i novinarstvu. Aktivna je  kreativna na društvenim mrežama. Zadatcima se posvećuje najbolje i najodgovornije što može. Poručuje da u našem timu ima dosta talentiranih učenika i da ćemo uspješno obaviti ovaj projekt.

Luka Kunac, jedan od sedmaša na ovome projektu. Voli pisati i trenira rukomet. Svoje slobodno vrijeme posvećuje  čitanju. Ne voli biti ispred  kamere. Voli promatrati te je zbog toga on jedan od novinara koji se bavi pisanjem. Riječi će biti njegov doprinos našem projektu.

Marica Magdalena Katić, naša predivna petašica. dolazi nam iz Kanade.  S  nama je već/tek dvije godine. Voli modu i svoju odjeću bira prema raspoloženju. Kada odraste želi biti novinarka ili radio voditeljica, a mi smo joj taj san ostvarili već sada. Zvonki Maričin glas čut ćete u eteru našeg školskog radija Zvon i Mir.

Lucija Baričević, živopisna petašica, druži se s prijateljima i udomljava životinje. Pleše folklor. U slobodno vrijeme igra nogomet i piše. Vjeruje da će njezine retoričke vještine i vedrina doći do izražaja u projektu Zvon i Mir.

Debora Bojanić, učenica petog razreda, jedna je od naših novinarki. O njoj znamo da je opuštena i nasmijana svaki puta kada nastupa. Voli ples i marljivo trenira odbojku. Nju ćete slušati i viđati na našim školskim vijestima, a možda i ponegdje drugdje. Debora poručuje svima da nastave punom parom i dokažu se.

Gabriela Tešija, učenica sedmog razreda, voli slušati glazbu (jer ju smiruje) i gledati drame (o kojima raspravlja s prijateljima). Najdugotrajniji hobi je čitanje što je dokazala na  školskim natjecanjima. Glazba joj pruža osjećaj smirenosti. Ona je naša radio voditeljica i novinarka.

Mladu ekipu predvodi tim mentorica: A. Karin, prof. hrvatskoga jezika i voditeljica projekta, N. Botica, prof. hrvatskoga jezika, A. Kavajin, prof. informatike, V. Propadalo, ravnateljica, M.  Babić, pedagoginja i N. Pleština, tajnica.

 

Stay tuned!

 

Gabriela Tešija, 7.b

Podrži izvrsna.hr

Daj nam svoje mišljenje! Odvojite malo vremena i podijelite s nama vaše prijedloge, ideje ili postavite pitanje.

Javite nam se još danas!