Select Page

e-RUSULICE

e-RUSULICE

Ove školske godine naša škola odlučila je sudjelovati u projektu Centar izvrsnosti multimedije i jezika – CIMAJ. To je za nas bio veliki izazov jer smo na neki način ulazili u nešto posve novo. To je za nas bio potpuno novi list papira, ali svi smo bili jako uzbuđeni i sretni zbog toga. najviše zbog toga zato što ćemo pokrenuti elektroničku verziju školskog lista koji nije bio objavljivan preko 20 godina. U našem školskom CIMAJ timu sudjeluju: Dora Bilić, Karla Russo, Katja Božić, Marija Galić, Roza Knežević, Pjerina Pereža, Ivan Jakov Radoš i ja, Andrea Oštrić.

 Prvi muški član našeg tima je Ivan Jakov, naš filozof. Pun je ideja i  želje za stjecanjem novih vještina i znanja. On ima zadatak intervjuirati zanimljive osobe iz našeg okruženja. Karla i Dora svojim člancima prate dobra djela koja se događaju u našoj školi. Tu uskačem i ja, prateći sve novosti u školi.

Marija Galić i Katja Božić pomažu svojim fotografijama, a Pjerina i Roza unijele su svoju kreativnost u izradu elektronske verzije školskog lista.

Uz sve ove vrijedne i izrazito vješte članove tima,vrijedi spomenuti naše profesore i mentore, koji su uvijek tu za nas kao potpora i oslonac za sve naše nedoumice i nesuglasice. Tomislava Ečić Svirač, profesorica informatike, pomaže nam oko sastavljanja, izrađivanja i montiranja  videa te za  plasiranje i objavljivanje sadržaja na internetu. Profesorica Engleskog jezika Ana Zelalija i Slavica Rožić, profesorica Hrvatskog jezika, pomažu nam oko naših radova te  nas usmjeravaju,  rješavaju sve naše probleme i nedoumice koje nam se nađu na putu. Nastavnica Ivana Bilić i psihologinja Ana Jerković koje nam također pomažu oko članaka, objave, praćenja događanja. Najvažnije je što nas uče  kako biti originalni, kreativni, kritični i uporni jer je to, kako one kažu, glavni ključ  uspjeha. Nakon što smo odabrali sve učenike, naš tim je napokon zaživio. Početak, kao glavna prekretnica i planina koju smo morali prijeći iziskivala nam je veliki strah. Kako početi? Odakle krenuti? Kako naći onu pravu motivaciju i inspiraciju? Ovo su bila samo neka od pitanja koja su nam se u tom trenutku vrtila po glavi. Krenuli smo. Ustrajno i jako bez ikakvog razmišljnja, odlučili smo uploviti i potpuno se predati projektu, te ostvariti što veći uspjeh možemo.

Jedan od naših prvih zadataka bio je opisati projekt Bilježim što vidim i čujem te predstaviti naš CIMAJ tim. S našim timom sudjelovali smo na Enter konferenciji u kojoj smo imali priliku intervjuirati gospodina Iliju Krištu. Osim toga, naša škola je ujedno i škola dobrih dijela pa smo pratili i događanja s tom tematikom. Iskoristili smo nas najveći adut i alat koji imamo, a to je upravo umjetnost. U vrijeme pred Božić učenici naše škole izrađivali su poklone kojim smo darivali dom za stare i nemoćne u Trogiru. Kako je Božić vrijeme darivanja i sreće, odlučili smo tu sreću podijeliti s njima.

Također, okitili smo božićno drvce s ručno rađenim ukrasima od rafiola sa našom nastavnicom Ivanom Bilić, u samoj jezgri našeg povijesnoga grada Trogira. Bilo je prekrasno, atmosfera je bila savršena, božićne pjesme svirale su u pozadini, a mi smo kitili drvce. Osim toga, u školi je pokrenuta humanitarna akcija u kojoj je sav prihod išao za djecu iz Ruande.

Imamo jako veliko srce, volimo darivati,  širiti sreću, pomagati drugima, pokušati koliko god možemo učiniti svijet boljim mjestom za život, a najvažnije od svega želimo širiti i na neki način promovirati dobro. Želimo da to svi vide! Stoga, zaživili smo naše e-Rusulice koje su prestale s radom prije 20 godina. Odlučili smo ih malo unaprijediti pa smo napravili elektroničku verziju školskog lista e-Rusulice na kojem mozete pratiti sva naša događanja, sve naše radove , naša djela i izvedbe, kao što se kaže – mozete nas pratiti u stopu.

e-Rusulice možete pogledati na web stranici OŠ Petar Berislavić.

Andrea Oštrić

Podrži izvrsna.hr

Daj nam svoje mišljenje! Odvojite malo vremena i podijelite s nama vaše prijedloge, ideje ili postavite pitanje.

Javite nam se još danas!