Select Page

Erasmus u našoj školi

Erasmus u našoj školi

Erasmus+  je najveći program Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport. Za provedbu programa u Republici Hrvatskoj zadužena je nacionalna Agencije za mobilnost i programe Europske unije. U našoj školi, Osnovnoj školi Josipa Pupačića, održala se mobilnost Erasmus+ projekta  Cultural Similarities and Differences Between European Countries. Kordinatori projekta za našu školu su učitelj povijesti Srećko Kovačić, učitelj engleskog jezika Marin Juraga i učitelj geografije Ivica Štrbac. Partneri su nam škole iz Portugala, Grčke, Turske, Poljske i Bugarske.

Dana 27. veljače održano je svečano otvaranje u kongresnoj dvorani Hotela Plaža. Nažalost, zbog vremenskih neprilika, Grčki tim nije mogao doći na ceremoniju. Nakon svečane priredbe uslijedio je razgled naše škole, potom vožnja kanjonom rijeke Cetine te ručak u restoranu Kaštil Slanici. Nakon ručka uslijedila je radionica tradicionalnih plesova u narodnim nošnjama. Istog dana posjetili su i selo Gata i čuli priču o Mili Gojsalić. Izradili su i vlastite razglednice s motivom narodne nošnje tog kraja.

Kroz sljedećih nekoliko dana posjetili su Split, Solin, Dubrovnik, Ston, Sinj i Klis. Održale su se brojne kvalitetne radionice, razgledavanja pod stručnim vodstvom, ali i opuštajući zabavni sadržaji. Vjerujemo da su naši gosti upoznali ljepotu naše zemlje te naučili nešto o njenoj kulturi i povijesti kao što su naši učenici imali priliku učiti od svojih gostiju.

Posljednji dan, 3. ožujka, sudionici su proveli u našem predivnom Omišu, a najhrabriji su se okušali i u Ziplineu. Teška srca naši učenici su se oprostili s novim prijateljima, no s radošću iščekuju ponovni susret.

Podrži izvrsna.hr

Daj nam svoje mišljenje! Odvojite malo vremena i podijelite s nama vaše prijedloge, ideje ili postavite pitanje.

Javite nam se još danas!