Select Page

Glazbena scena grada Solina

Glazbena scena grada Solina

Nakon što smo pobliže upoznali glazbene ustanove na području Solina, zaključili  smo da bi idealna tema našeg „projektnog“ podcasta bila glazbena scena Grada Solina. Na taj bismo način dobili širu sliku ponude glazbenih sadržaja u našemu gradu, kao i samoga interesa za takve sadržaje, posebice u mladih. Idealno mjesto za razgovor s našim gostima bio je Teatrin Gradske knjižnice Solin, mjesto na kojem se odvijaju različiti kulturni događaji u Solinu, počevši od kazališnih predstava i promocija knjiga do glazbenih koncerata. Novinarkama našeg projekta Petri Boljat i Dorotei Stančić u Teatrinu su se pridružili  odlični poznavatelji solinske glazbene scene: glazbenik, dirigent, ujedno i osnivač Glazbene škole „Silvije Bombardelli“ Tonći Ćićerić, tajnik KUD-a „Salona“ Igor Ćićerić i Vesna Žižić, voditeljica Teatrina.

U razgovoru s našim novinarkama Igor i Tonći Ćićerić iznijeli su nam zanimljivosti o svojim glazbenim početcima kao i svoja razmatranja o zanimanju mladih za svijet glazbe, naveli koliko je kod mladih iz Solina izražen interes za sviranjem glazbenih instrumenata i plesanjem folklora i koji su izazovi u radu s mladima. S druge strane, Vesna Žižić pojasnila je zahtjevnost same organizacije raznolikih kulturnih, posebice glazbenih, događanja u Teatrinu i svoje stajalište o tomu kakvi sadržaji privlače mlade.

Naposljetku, svi su naši gosti iznijeli svoja mišljenja o tomu što se može promijeniti/poboljšati u samoj solinskoj glazbenoj sceni, odnosno na koji način privući mlade glazbenim sadržajima i pridonijeti većoj vidljivosti spomenutih sadržaja. Osvrnuli su se i na važnost predmeta Glazbene kulture u školi, kao i značaju poticanja djece i mladih na posjećivanje kulturnih ustanova i događanja.

Podrži izvrsna.hr

Daj nam svoje mišljenje! Odvojite malo vremena i podijelite s nama vaše prijedloge, ideje ili postavite pitanje.

Javite nam se još danas!