Select Page

Idemo u srednju!

Idemo u srednju!

Vrlo često učenike sedmog i osmog razreda pitaju koju će srednju školu upisati. Poseban pritisak osjećaju osmaši jer trenutno polažu nacionalne ispite i pripremaju se upis u srednju školu.

Upis u srednju školu može biti vrlo stresan i neizvjestan proces, pogotovo ako nemamo dovoljno informacija i savjeta. Zato smo pozvali naše dvije bivše učenice, prošlogodišnje voditeljice podcasta, Mateu Fidler i Luciju Kozlicu da nam iz prve ruke ispričaju kako je to ići u srednju školu, s kojim se sve izazovima suočavaju i nedostaje li im osnovna škola.

Dugo smo dogovarali termin snimanja podcasta jer i one i mi imamo dosta obaveze, no našli smo se jednog sunčanog petka u poslijepodnevnim satima. Razgovarali smo o upisima, bodovanju, pa čak i nacionalnim ispitima. Bilo nam je zamiljivo čuti iskustvo naših gošća jer Matea ide u Srednju školu Ivana Lucića Trogir, smjer jezične gimnazije dok Lucija ide u Zdravstvenu školu Split, smjer zdravstveno laboratorijski tehničar.

Podcast obrađuje sve važne teme koje se tiču upisa, posebno za slatinske učenike, pružajući korisne informacije i savjete savjeta kao što je uspješno prilagođavanje u novoj sredini nakon upisa.

Nadamo se da će vam ovaj podcast biti koristan i da će vam pomoći u pripremi za upis u srednju školu.

Sretno svima!

Podrži izvrsna.hr

Daj nam svoje mišljenje! Odvojite malo vremena i podijelite s nama vaše prijedloge, ideje ili postavite pitanje.

Javite nam se još danas!