Select Page

Impresum*

Impresum*

Danas predstavljamo tim portala KonTaŠ?, četvrnaest veličanstvenih iz učionice 6a tzv. novinarske redakcije. Jeste li spremni?

Prva osoba koju predstavljamo je prof. Hrvatskog i Talijanskog jezika Ivana Čota, majka ovoga projekta. Glavna je urednica i začetnica portala KonTaš?. Njena energija i živahnost osjete se prvim korakom njenog ulaska u školu. Kreativnost joj radi 24/7, obožava motivirati i raditi s učenicima i mladima. Nekad majka postane i maćeha: nikakav problem joj nije povisiti glas kad ne vladaju red, rad i disciplina. Za njen um može se reći da je zdenac nepresušnih ideja.

Sljedeća je prof. Sanja Balić, nastavnica Hrvatskog i Engleskog jezika. Mentorica je projekta CIMAJ i urednica književnoumjetničke sekcije. Ona je naš dobri duh projekta, tima i škole. Njen osmijeh uvijek je prisutan u kombinaciji najčešće i s njenim humorom. Možemo je slobodno zvati, kao i mnogi, kraljica memeova i gifova. Vesela je istraživačica i legenda kaže da će, zvali je u podne ili ponoć, uvijek se javiti.

Nakon veselog duha, dolazi nam borbena i pravedna ekonomistica prof. Marija Istenić, takozvana il dottore struke. Vjerovatno se pitate odakle dolazi taj nadimak? Ne bismo je bezveze tako zvali da godinama nije nagrađivana kao najbolja odgojno-obrazovna djelatnica Republike Hrvatske (op. a. tri od četiri puta nagrađena u 500 najboljih nastavnika). Ona je i organizatorica natjecanja za struku, a njeno znanje prenosi se uspješno i na učenike koji su pobjednici državnih natjecanja.

Posljednji u nizu profesora je Toni Jerković, nastavnik Engleskog i Njemačkog jezik. Ne znamo još je li uspješniji u učionici ili u digitalnom svijetu jer on je naš digitalni guru. Poznavanje tehnologije jača mu je strana. On je i web podrška, i digitalni urednik, i tehnička podrška, i help desk – ma sve u jednome za naš tim. Strast su mu gadgeti i smartphoneovi , a hobi mu je izrada recenzija na youtubeu.

Nakon profesora, prelazimo na deset izabranih novinara,  visokomotiviranih učenika i učenica, potencijalno darovite mladosti bez kojih ovaj projekt ne bi ni postojao. Prva na redu je desna ruka profesorici Čoti Michaela Viculin. Ona je glavna urednica portala i voditeljica novinara tima KonTaŠ?. Poznatija je kao TikTok majstorica pa ju je zapalo i vođenje društvenih mreža (Instagrama i TikToka). Čudno, zar ne? Nakon voditeljice dolazi nam urednica književnoumjetničke sekcije Karta Antonia Slavić. Naša Antonia bavi se glumom i za sebe voli reći da je theatre kid. Mnogi za nju kažu da je maštovita, stvoreni pisac i da se voli izražavati plesom i glumom. Sljedeći od novinara je Roko Marin Stojkić, urednik sportske sekcije Balun. Zaljubljenik je u sport, pogotovo u nogomet. Dan mu ne započinje bez pročitanih novosti iz svijeta sporta. Roko je naša školska nada sportskog novinarstva i, mnogi bi rekli, nogometni romantičar.

Nakon romantike dolazi stručnost – Mirta Ožić-Bebek. Mirta je urednica ekonomske/stručne sekcije portala KonTaŠ?. Ona se bavi temama aktivizma, pitanjima mladih i prepoznaje potrebe mladih u našem okruženju. Po školi kruže priče da je odvjetnica za tinejdžere. Nakon kiše dolazi sunce s našim sljedećim novinarom, ali i velikim umjetnikom Mateom Vojkovićem. Mateo je zadužen za web podršku i grafički dizajn. Veoma je nadaren za crtanje i web dizajn, a nadimak Vojko dobio je po poznatom reperu Vojku Vrućini. Nakon vrućine dolazi južina, ali i ona nam je draga za miran i kvalitetan rad. Naš sljedeći novinar je Dominik Rvović. On je fotoreporter i web podrška. Dominik, osim toga što se bavi fotografiranjem, posjeduje talent za društvene mreže što dokazuje njegov instagram profil sa 130 tisuća pratitelja. Sigurno ima recept i za KonTaŠ?.

Nakon Dominika slijedi Magdalena Šimundić. Ona je zadužena za ilustracije i fotoreportaže. Sve što ja na našim panoima oku milo, iza njenog se kista krilo. Magdalena voli kombinirati fotografije i ilustracije zbog čega je dobila nadimak doubletrouble. Nakon nevolje dolazi Tea Kovačić. Ona je naša grafička urednica koja se voli kreativno izražavati, a u slobodno vrijeme se bavi pisanjem i dizajnom. A uz pisanje voli popiti i dobar engleski čaj. Sljedeća na repertoaru je Marta Nazor koja s Karlom Grepom nije zadužena za pismo, nego za glas. Oni su naš radijski duo – komunikativni, otvoreni, veoma energični i opušteni. Urednici su i voditelji radija KonTaŠ?. Vjerujemo da će biti jači duo od Robbena i Riberyja.

* ukupnost podataka o knjizi, novinama: o mjestu objavljivanja, izdavaču i godini izdanja itd. [1]

 

Roko Marin Stojkić i Michaela Viculin

Podrži izvrsna.hr

Daj nam svoje mišljenje! Odvojite malo vremena i podijelite s nama vaše prijedloge, ideje ili postavite pitanje.

Javite nam se još danas!