Select Page

Intervju s osobljem i korisnicima centra Slava Raškaj

Intervju s osobljem i korisnicima centra Slava Raškaj

Naši učenici su se imali priliku upoznati s ekipom iz centra Slava Raškaj, koji se brine o djeci i odraslima s poteškoćama u razvoju. U jednom malom Božićnom posjetu, naše učenice – Iva Runjić, Karmela Jurić i Zara Božanić imale su priliku vidjeti kako izgleda jedan dan u centru, a i postaviti nekoliko pitanja, kako osoblju, tako i samim korisnicima.

 

  1. Evo, za početak nam se možete ukratko predstaviti i reći nešto o svojoj dosadašnjoj suradnji sa III. gimnazijom.

Centar za odgoj i obrazovanje Slava Raškaj nalazi se u Radničkoj 2, brine se za djecu s poteškoćama u razvoju i odrasle osobe s invaliditetom. Ukupno nam baš u sjedište u Splitu dolazi oko 270 korisnika, a imamo i Kamenmost, Podbablje i Imotski – tu je negdje oko sedamdeset korisnika.

 

  1. Upravo smo u suradnji s vama organizirali humanitarnu akciju u našoj školi – prodavali smo vaše ukrasi i pravili pa prodavali marende kako bi skupili što više prihoda, koje ćemo na kraju donirati centru, kako bi mogli omogućiti što radosniji Božić vama i vašim korisnicima.

Vrijeme je blagdana i to vrijeme u prosincu nam je najdraže. Naša se djeca raduju svim volonterima i gostima koji dolaze i suradnji sa svakom osnovnom i srednjom školom te fakultetima. Nadamo se da ćemo i za Uskrs ponoviti suradnju i da će i ona biti dobra. Hvala vam što ste došli i što mislite na nas!

 

  1. Na koje načine centar potpomaže odgoj i obrazovanje svojih korisnika?

Kod nas se djeca i školuju. Imamo djecu u osnovnoj školi, sedam odgojno-obrazovnih skupina, jedan kombinirani razred, jedan razred srednje škole te odrasle iznad dvadeset i jedne godine koji dolaze na radne aktivnosti. Također nam dolaze i djeca iz drugih škola i vrtića na rehabilitacijske tretmane kod logopeda, edukacijskog rehabilitatora, radnog terapeuta i fizioterapeuta.

 

  1. Kakvo je vaše iskustvo s III. gimnazijom i jeste li zadovoljni našim dosadašnjim suradnjama? Imate li neki prijedlog kako bi ih unaprijedili?

Mi smo uistinu zadovoljni jer to je jedno iskustvo za naše korisnike. Imaju priliku ono što mi ovdje izrađujemo odnijeti iz centra. Naravno da nam je novac koji se prikupi jako vrijedan, ali taj prodajni dio i nije toliko poseban koliko druženje vaših učenika s našim korisnicima, koje dovodimo u posjet svake godine. Nisu samo prodavali, već bi obišli školu i upoznali druge učenike, što je tijekom godina stvorilo jedno lijepo prijateljstvo. Svaka čast i vašoj profesorici Dunji koja se toliko angažirala, kako kod nas na pripremama tako i u školi. Ona je stvarno animirala sve od nastavnika, učenika… Ovo je i meni jako vrijedno iskustvo jer su se i oni (korisnici centra) pripremali pa smo se morali organizirati oko toga tko ide, pazili smo na to da se kroz godine ne ponavljaju tako da što više naših korisnika upozna vašu školu i učenike. Nadam se da ćemo i ubuduće surađivati!

 

Postavili smo i nekoliko kratkih pitanja korisnicima centra, a odsada i našim dobrim prijateljima!

 

  1. Jesi li ikad posjetio MIOC?

Jesam, više puta, sjećam se kako smo prodavali ukrase pa bi se poslije družili. Baš nam je

bilo lijepo.

 

  1. Kako ti je ovdje u centru? Voliš li biti ovdje?

Volim, s njima je uvijek veselo, vesela smo ekipa.

 

  1. Kakvi su ti naši profesori i učenici?

Ma sve pet. Ma da.

 

  1. Kako izrađujete vaše Božićne ukrase?

Izrađujemo od papirića, onda lijepimo.

 

Veliko hvala centru Slava Raškaj što je otvorio svoja vrata našim znatiželjnim i humanitarnim učenicama! Više slika iz centra, te slike s prodaje marendi u našoj školi možete potražiti na našim društvenim mrežama.

Vrijedne ruke naše multimedijalne grupe potrudile su se te uredile cijelu školu u blagdanskom duhu. Što smo sve napravili i kako nam je bilo pogledajte u galeriji fotografija!

Podrži izvrsna.hr

Daj nam svoje mišljenje! Odvojite malo vremena i podijelite s nama vaše prijedloge, ideje ili postavite pitanje.

Javite nam se još danas!