Select Page

Naš školski CIMAJ tim

Naš školski CIMAJ tim

Program Centra izvrsnosti multimedije i jezika namijenjen je visokomotiviranim učenicima te onima koji imaju interes za pisanje, novinarstvo, web dizajn, montažu itd. Cilj programa je da učenici izvještavaju širu javnost o postignućima škola, kroz prezentacije, video uratke, društvene mreže i slično. S njima bi, naravno, radili zainteresirani profesori i mentori te bi njihov rad podigli na još veću razinu. I naša škola prijavila je svoj projekt pod nazivom Bilježim što vidim i čujem. Izabran je i tim učenika i nastavnika koji će sudjelovati u projektu.

Sada vam predstavljam naš tim za program CIMAJ. To su Lara Vrdoljak kao voditeljica, Ivan Jakov Radoš, Josip Anton Bilić, Fran Jadrići i ja, Andrea Oštrić. Laru bih mogla opisati u tri riječi:  zanimljiva, vrckava te puna ideja. Ona je uvijek tu da nas podigne i oraspoloži.

Prvi muški član našeg tima je Ivan Jakov, naš filozof. Pun je ideja i  želje za stjecanjem novih vještina i znanja. On ima zadatak intervjuirati zanimljive osobe iz našeg okruženja, npr. nove učenike naše škole koji su se doselili iz raznih zemalja. Svi mi znamo koliko je teško promijeniti okolinu, grad, prijatelje, školu te sve započeti ispočetka negdje drugdje. Naša škola radi sve što je u njezinoj moći da se nova djeca osjećaju sretno i ispunjeno te im pruža novo utočište.

Fran Jadrić i Josip Anton Bilić zaduženi su za prezentacije, zanimljive video uratke, montaže i slično. Jako su vješti i spretni u onome što rade te mi kao tim imamo potpuno povjerenje u njih. Marija Galić i Katja Božić pomoći će nam svojim fotografijama, a Pjerina Pereža i Roza Knežević usavršit će svoje informatičke vještine i unijeti svoju kreativnost u izradu elektronske verzije školskog lista.

Dodala bi i naše prijatelje Marka Vudrića i Bepa Pensu, te Karlu Russo, Doru Bilić, Gabrielu Jurić, Martu Buličić, Margitu Brešan, Nikolinu Vuletić, Luciju Žaju i Marina Šustića koji su spremni pomoći našem timu što god bude trebalo.

Moj zadatak je pisati reportažu te izvještavati javnost o događajima u našoj  školi,  humanitarnim  akcijama i slično. Vrlo sam pažljiva i temeljita u onome što radim te mi ništa ne može promaknuti. Budno sudjelujem u svim događajima i zadacima koji mi se nude, pa me i moj tim često naziva.

Naši voditelji su  profesori i mentori. Tomislava Ečić Svirač, profesorica informatike, pomaže nam oko sastavljanja, izrađivanja i montiranja  videa te za  plasiranje i objavljivanje sadržaja na internetu. Profesorica Engleskog jezika Ana Zelalija  i Slavica Rožić, profesorica Hrvatskog jezika, pomažu nam oko naših radova te  nas usmjeravaju,  rješavaju sve naše probleme i nedoumice koje nam se nađu na  putu. Najvažnije je što nas uče  kako biti originalni, kreativni, kritični i uporni jer je to, kako one kažu, glavni ključ  uspjeha.

 

Na samom kraju želim reći  da sam jako sretna i ponosna na sebe i na svoj tim. Čast mi je sudjelovati u ovom programu, okružena divnim i talentiranim učenicima te profesorima i mentorima koji vrijedno rade, ulažu svoje vrijeme i znanje kako bismo mi naučili nešto novo i kako bismo svoje znanje i svoj rad unaprijedili i podigli ga na još veću razinu. Vjerujem da ćemo zajedničkim radom postići izvrsnost.

Andrea Oštrić

Podrži izvrsna.hr

Daj nam svoje mišljenje! Odvojite malo vremena i podijelite s nama vaše prijedloge, ideje ili postavite pitanje.

Javite nam se još danas!