Select Page

Per Zdravstvena ad Adastra – Gdje smo i kamo idemo?

Per Zdravstvena ad Adastra – Gdje smo i kamo idemo?

Ulaskom u novu, 2023. godinu pažljivo pratimo nova događanja i uspjehe u Zdravstvenoj školi. Članovi školskog tima, kao i ostali učenici, optimistično su zakoračili u drugo polugodište. Vrijedno radimo da bismo ostvarili što bolji školski uspjeh, više se družimo, ali i ”guramo” jedni druge prema vlastitim ciljevima. Uz CIMAJ projekt otkrivamo više o onome što nas zanima i razvijamo se u raznim područjima. Kao i prošle, CIMAJ nas i ove godine spaja i daje nam priliku za druženje i učenje kroz nove aktivnosti i teme koje su unikatno razrađene od svih timova.
Tako i naš tim Zdravstvene škole marljivo odrađuje svaki zadatak koji nam se predstavi, od sudjelovanja na ENTER konferenciji pa do osmišljavanja Instagram objava i TikTok videa. Na našem Instagram profilu, u sklopu projekta „Per Zdravstvena ad astra“, kontinuirano obavještavamo učenike o događanjima i važnim informacijama za školu kao što su nadolazeće priredbe, događaji i zbivanja u pojedinim smjerovima pa čak i o novim projektima koje organiziraju učenici i nastavnici škole. Najveći broj obavijesti još uvijek je na našoj stranici škole.

Zajedno s ostalim djelatnicima škole trudimo se drugima prikazati što radimo u školi i koja su naša postignuća, ali i potaknuti učenike na sudjelovanje u izvannastavnim aktivnostima i projektima. Na ENTER konferenciji smo se okupili u velikom broju što nas je iznimno zbližilo. Stekli smo nove prijatelje, ali i složnije odradili zadatke koji bili pred nama. Naučili smo nešto novo na predavanjima na konferenciji, sudjelovali u raznim interaktivnim izložbama i pohvatali dosta interesantnih slika okolnog prostora. Dosta se članova složilo da su im interaktivni kutovi bili čak i najdraži te da su zadovoljni što su stigli odvojiti vrijeme za dolazak na konferenciju. No, kada govorimo o odvajanju vremena, tu se naš tim već malo muči. Kao budući zdravstveni djelatnici, uz školske prakse i nastavne vježbe u svim smjerovima, pronalazak slobodnog vremena uvijek je otežan. Trudimo se naći što češće možemo kako bismo kvalitetno obradili sve zadatke.

U drugom polugodištu osvrnut ćemo se na obilježavanje 75 godina postojanja Zdravstvene škole. Planiramo snimanje Podcast serijala: razgovori s bivšim ravnateljima škole. Bliži nam se i novi upis u srednju školu te ćemo aktivnije angažirati TikTok ekipu za promociju škole i naših smjerova. Cilj nam je učenicima pružiti dovoljno informacija za upis, ali i pokazati kako to naša škola izgleda.  Otkrit ćemo u kojim prostorima u školi se obavljaju vježbe i praksa, kako izgleda nastavni plan i program ili kurikulum za pojedino usmjerenje te koja je važnost pojedinog usmjerenja za zdravlje ljudi. Na popisu zadataka za naredne mjesece nam je i intervju s ravnateljicom Sanjom Perić koji smo planirali i pripremili, ali nažalost nismo realizirali zbog nepredviđenih okolnosti. No, to nas nije spriječilo da nastavimo biti optimistični prema budućim zadatcima i projektnim aktivnostima.

Uz sve prepreke koje nam se znaju naći na putu, čak i u sklopu ovog projekta, mi hrabro idemo naprijed i rado iščekujemo nove izazove koji nas čekaju svakim mjesecom. Unaprjeđujemo svoje vještine i sposobnosti, a na kraju dana, najveća vrijednost leži u zajedničkom i timskom radu i novim poznanstvima u školi i izvan nje.

Nea Vlastelica

Podrži izvrsna.hr

Daj nam svoje mišljenje! Odvojite malo vremena i podijelite s nama vaše prijedloge, ideje ili postavite pitanje.

Javite nam se još danas!