Select Page

Per Zdravstvena ad astra u projektu CIMAJ

Per Zdravstvena ad astra u projektu CIMAJ

I ove školske godine Zdravstvena škola sudjeluje u projektu Program Centra izvrsnosti multimedije i jezika (CIMAJ).  Već uhodani školski tim s nekim novim članovima okupio je zainteresirane i motivirane učenike s interesom za jezično izražavanje, pisanje, novinarstvo, fotografiju, film, web dizajn i montažu koji će putem društvenih mreža i nove web stranice škole javnosti prezentirati vijesti iz naše škole, ali i zanimljivosti iz lokalne zajednice.

Glavni akteri ovogodišnjeg projekta su učenici Zdravstvene škole koji će otvoriti vrata škole javnosti i prikazati što to naši učenici i nastavnici rade. Budući da naša škola ove godine obilježava 75 godina postojanja Zdravstvene škole, uz svakodnevne aktivnosti i postignuća naših učenika o kojima ćemo pisati, snimati i montirati, vratit ćemo se u prošla vremena te našim nastavnicima, učenicima, ali i svim ostalim čitateljima približiti povijest i razvitak naše škole. Upoznat ćemo neke sadašnje i bivše učenika. Otkrit ćemo nove, ali i predstaviti talente koji su izašli iz naše škole. 

Kako bismo to što uspješnije obavili, podijelili smo se u timove koje vode naši nastavnici i pedagoginja škole. Osnovali smo novinarsku sekciju koja će izvještavati o događanjima u školi i pokrenuli tim web dizajnera, a stari timovi su se i ove godine okupili kako bi nastavili s administriranjem TikTok i Instagram profila i snimanjem i montiranjem podcasta. Poseban izazov bit će snimanje dokumentarnog filma s čim se još nismo susreli.

Timovi imaju jednog ili više mentora koji će voditi učenike kroz aktivnosti i zadatke s kojima će se susresti. Na prvom sastanku upoznali smo se sa zadatcima koji nas čekaju. Učenici iz novinarske sekcije s nastavnicom hrvatskog jezika upoznali su se s pravilima pisanja vijesti ili reportaže. I ostali mentori pripremili su za učenike radionice i predavanja s kojima će započeti tijekom studenog kako bi što uspješnije odgovorili na zadatke s kojima ćemo se susretati.

Školski tim sastoji se od Anđele Podrug, pedagoginje i koordinatorice projekt, nastavnica Petre Ognjenović, Mirjane Gaćine Bilin, Marije Jurišić Šarlije i Sanje Rojo.

U timu će aktivno sudjelovati i nastavnice Dijana Jurić, Mira Talaja te Petra Božanić. Tim je okupio različite stručnjake koji će svojim znanjem, iskustvom i vještinama pridonijeti ostvarivanju ovogodišnjeg projekta. Pokušat ćemo spojiti aktualne vijesti s vijestima iz prošlosti koji će govoriti o baštini koju je ostavila Zdravstvena škola.

Pedagoginja, Anđela Podrug, koordinatorica projekta, opisuje projekt Per Zdravstvena ad adastra kao projekt u kojem ćemo međusobno surađivati, upoznati nove ljude i usvojiti nove vještine i znanja.

„Cilj projekta je uključivanje svih učenika i nastavnika u život škole te poticanje na sudjelovanje u školskim i izvanškolskim aktivnostima u lokalnoj zajednici. Učenici koji sudjeluju u projektu razvit će vještine suradničkog učenja, ali i poduzetničke i marketinške vještine“, rekla je pedagoginja.

Kao što i sam naziv kaže, želja nam je javnosti prikazati kako je moguće preko Zdravstvene doći do zvijezda. Kroz primjere iz prošlosti proslavit ćemo 75-ogodišnje postojanje naše škole. Svi naši radovi nalazit će se u školskom digitalnom časopisu koji će obuhvatiti sva događanja i aktivnosti tijekom ove godine.

Veselimo se novim zadatcima i izazovima. Pratite nas i saznajte kako doći preko Zdravstvene do zvijezda!  Per Zdravstvena ad astra! 

 

Lucijana Pisturić

Podrži izvrsna.hr

Daj nam svoje mišljenje! Odvojite malo vremena i podijelite s nama vaše prijedloge, ideje ili postavite pitanje.

Javite nam se još danas!