Select Page

Petica Mi Omiš u novom izdanju!

Petica Mi Omiš u novom izdanju!

Predstavit ćemo naš projektni tim Petica Mi Omiš kako bi i ostali sudionici Programa CIMAJ saznali nešto o nama i životu naše škole.

Naš projektni tim ove godine itekako se proširio. Priključili su nam se Nikola B., Luka, Ivano, Ivan, Marko, Nikola M. i Ivo. Odlučile smo im pružiti šansu u nadi da se naša prošlogodišnja teorija neće pokazati ispravnom. Sjećate se one naše procjene da dečki neozbiljno shvaćaju pisane zadatke i da samo šeću s objektivom uokolo, a često izbjegavaju teži dio novinarskog posla. U svakom slučaju već smo ih proglasili menadžerima medijskog prostora. Sam naziv zanimanja izmislile smo čisto da imaju o čemu misliti i da se osjećaju važnima. Priključile su nam se i Emily, Petra, Iva, Marija, Mirna, Ani i Anđela. Ove školske godine stara postava mora izoštriti svoje organizacijske i voditeljske vještine. Timskim radom vjerujemo da možemo pokazati što znamo te se zajedno upustiti u nove multimedijalne izazove.

Naša glavna motivacija za nastavak sudjelovanje u ovom projektu stalna je potpora naših učiteljica Daniele Crnković, Bernarde Klarić, Jagode Ćudić Zrnić, Julije Tomasović i učitelja Ivana Baučića.

Više o njima možete pročitati u prošlogodišnjem članku Upoznajte naš projektni tim Petica Mi Omiš na Izvrsna.hr. Uložili su veliki trud, rad i vrijeme da nas usmjere i pomognu u izvršavanju zadataka. Uvijek su uvažavali naše ideje, prijedloge i želje. Zabavnih i smiješnih trenutaka nije nedostajalo. Kruna našeg rada jest Oskar izvrsnosti u kategoriji Najbolji podcast. Ponosni smo na spomenutu nagradu jer smatramo da je podcast nakon dokumentarnog filma predstavljao najzahtjevniji zadatak.  Velike nade polažemo u naše članice Lanu Eterović i Karmen Ercegović te Josipu Kovačević. Lana piše kao profesionalni novinar, Karmen je proglašena kraljicom montaže, a Josipa se izvrsno snašla u voditeljskoj ulozi uz naše bivše članice Ninu Bauk i Iru Stanić. Karlu Škaricu moramo pohvaliti za organizacijske sposobnosti, Saru Bilić i Patriciju Marušić za osmišljavanje sadržaja, a Renu Barbarić i Anamariju Radić za dobru i veselu radnu atmosferu. Možda se i među novim članovima iznjedri neka zvijezda u usponu, po mogućnosti sjajan kamerman. Nešto se šuška da bi Luka to mogao biti.

Naš školski projekt Petica Mi Omiš zamišljen je kao timsko praćenje i izvještavanje o događajima važnima za našu školu i lokalnu zajednicu. Pažnja nam je i dalje na projektima jer oni čine nezaobilazan dio školskog života. Cilj nam je Peticom pokazati kako društvene mreže mogu imati mjesto u školskom životu na pravi način. Želimo na nov i svjež način dokumentirati život naše škole te i sami osmisliti aktivnosti koje će potaknuti interes i drugih učenika za kreiranje multimedijalnih sadržaja, a ujedno i uključivanje u izvannastavne aktivnosti prema vlastitim željama i interesima. Već smo osmislili sjajno božićno iznenađenje za učenike i nastavnike naše škole o kojem ćemo vas naravno izvijestiti. Ove školske godine surađivat ćemo i s Udrugom za djecu i mlade Gnjizdo. Puni smo ideja, planova i dobre energije te vjerujemo da ćemo dobro odraditi zadatke programa CIMAJ, a uz to se i dobro zabaviti.

Podrži izvrsna.hr

Daj nam svoje mišljenje! Odvojite malo vremena i podijelite s nama vaše prijedloge, ideje ili postavite pitanje.

Javite nam se još danas!