Select Page

Pojačaj glas škole Zvon i Mir

Pojačaj glas škole Zvon i Mir

S radošću objavljujemo da naša Osnovna škola kralja Zvonimira u suradnji s Centrom izvrsnosti SDŽ u okviru programa Centra izvrsnosti multimedije i jezika (CIMAJ) pokreće projekt Školski radio Zvon i Mir, glas škole. Projekt će se odvijati u fazama tijekom nastavne godine 2022./2023. kroz raznolike aktivnosti uz kreativne učitelje mentore. Namijenjen je darovitim i agilnim učenicima  od 5. do 8. razreda koji žele sudjelovati te pokazuju zanimanje za jezično izražavanje, pisanje, novinarstvo, fotografiju, film, montažu , web dizajn i društvene mreže. Cilj je našeg novog projekta pružiti učenicima osnovna znanja i motivaciju za posao (radijskog) novinara te podići svijest o vrijednosti medija stvaranjem radijskog programa novim tehnologijama u obradi i emitiranju zvučnih zapisa kroz timski i kreativan rad. Motivacija, ideje, suradnja, učenje i uspjeh ključne su riječi našeg projekta.

Rad na izazovnom projektu uključuje i edukaciju učenika o pravilnom korištenju audio opreme i pripremu zvučnih zapisa za radijsko emitiranje. Učenici će kroz ovaj projekt naučiti kako se novinarski obrađuju aktualne školske teme i što čini zanimljivu, poučnu i zabavnu radijsku emisiju i reportažu.

Radom na školskom radiju Zvon i Mir razvijat ćemo komunikacijske, istraživačke i informatičke sposobnosti malih novinara koji će učiti tehnike intervjuiranja, snimanja, fotografiranja i montaže. Poticat će se njihova kreativnost, projektno razmišljanje, suradničko učenje, uključivanje u školske aktivnosti, projekte lokalne zajednice kao i aktivnosti našeg novog partnera Centra izvrsnosti SDŽ. Bujan život škole dobit će svoj „novi glas“, uigran i skladan, i  vjerne slušatelje u lokalnoj zajednici i šire, a odgovor na odabir radija najbolje opisuju riječi:

„ Sveprisutan, ali samozatajan, radio usprkos razvoju novih tehnologija i dalje ostaje važno sredstvo u svakodnevnom informiranju građana. Kroz godine se mijenjao, tehnološki se i dalje razvija, prelazi u nove, suvremenije oblike emitiranja, ali pritom ne gubi svoju „toplinu“ i duh koji ga obilježava. Stariji brat mlađe sestre televizije najbolji je izvor informacija o lokalnim događajima i najbrži u kriznim situacijama.“ (župan Željko Kolar, Novosti, [1])

Redovito ćemo informirati lokalnu zajednicu i širu javnost o aktivnostima, postignućima i aktualnim događanjima u našoj školi na mrežnoj stranici Škole, putem tiskanih i elektroničkih  medija te na Festivalu izvrsnosti.  Poticat ćemo dobre promjene, slati važne poruke i pratiti  zanimljivosti. Nastojat ćemo biti objektivni, radoznali, zabavni i poučni te senzibilizirati javnost o bogatom, nepredvidljivom i kompleksnom ritmu života škole u suživotu s lokalnom zajednicom.

Želimo i vjerujemo da ćemo ovim projektom promovirati našu Školu koju krasi kreativnost, medijska osviještenost i povezanost s lokalnom zajednicom. Nadamo se da ćemo svojim marljivim radom pridonijeti razvoju Škole i lokalne zajednice. U nepresušnom svijetu informacija bučnog svijeta odraslih želimo pojačati i odaslati dječje kreativne i relevantne poruke  na našem školskom radiju Zvon i Mir.  Bit ćemo spontani i ustajat ćemo rano, samo za vas.

Pretplatite se na naš YouToube kanal i zapratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram i TikTok!

Stay tuned!

 

Anita Karin i Nataša Botica

Podrži izvrsna.hr

Daj nam svoje mišljenje! Odvojite malo vremena i podijelite s nama vaše prijedloge, ideje ili postavite pitanje.

Javite nam se još danas!