Select Page

Predstavljanje članova projekta Solinski ritam

Predstavljanje članova projekta Solinski ritam

Nakon što smo prošle godine bili nagrađeni Oskarom izvrsnosti za najbolji intervju u projektu Solin, grad sporta, i ove smo se godine odlučili ponovno prijaviti na natječaj koji je raspisao Centar izvrsnosti za projekte iz područja multimedije –  CIMAJ.

Riječ je o projektu pod nazivom Solinski ritam! u kojem ćemo pratiti glazbene aktivnosti učenika naše škole, ali i mladih u Solinu. Promovirat ćemo pjevanje, sviranje i ples kao načine kreativnog provođenja slobodnog vremena. Upoznat ćemo i važne hrvatske pjevače i skladatelje te naučiti osobitosti pojedinih glazbenih instrumenata. Promovirat ćemo glazbena društva i škole koje su aktivne u našem gradu. U planu je i posjet Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu. Željeli bismo vidjeti operu Ero s onoga svijeta koju je skladao poznati hrvatski skladatelj Jakov Gotovac.

U ostvarenju planiranih projektnih aktivnosti vode nas školski mentori. U njemu zajednički surađuju učiteljice Antonija Barić, Anita Čupić, Ines Džaja, stručna komunikacijska posrednica Antonia Popić i pedagoginja Sanja Matić. Pedagoginju Sanju i učiteljicu Anitu znamo već od prošle godine jer su nas vodile i u projektu Solin, grad sporta. Osim što voli glazbu i pjesmu, učiteljica Anita rado sudjeluje u ovim projektnim aktivnostima s učenicima predmetne nastave. Pedagoginja Sanja Matić koordinatorica je ovog projekta. Ove godine  pridružila nam se i učiteljica Informatike Antonija Barić koja je zadužena za pomoć učenicima u objavljivanju članaka na društvenim mrežama, izradi videouradaka te svih multimedijalnih sadržaja. Tu je i učiteljica Hrvatskoga jezika Ines Džaja koja će pomagati našim mladim novinarima  u pisanju članaka, reportaža, vođenju intervjua… S nama je i ove godine stručna komunikacijska posrednica Antonia Popić s kojom uređujemo i objavljujemo videouratke.

I na kraju, u našem projektu sudjeluju učenici  četvrtih, šestih i osmih razreda. Nabrojimo ih redom: Sara Bilić, Petra Boljat, Ivan Brkić, Nikola Bućan, Terezija Bućan, Vice Bućan, Marina Dragun, Bartul Dužević, Lucija Dužević, Dora Gizdić, Noa Hornischer, Anamarija Jagić, Bruno Kovačević, Lucija Milun, Roko Nađvinski, Hana Perić, Iva Peroš, Emanuela Rapić, Dorotea Stančić i Josip Šošo. Kriju se među njima sjajni sportaši, matematičari, prirodoslovci, glazbenici, umjetnici…

Zanimalo me što ih je privuklo sudjelovanju u projektu CIMAJ Solinski ritam pa sam ih odlučila to i pitati. Shvatila sam da svi vole sport, glazbu, mogućnost bavljenja novinarstvom; raditi, uređivati i objavljivati vijesti te ih dijeliti s drugima. Naravno, tu su i druženja i sklapanje novih poznanstava.

Prema našim sklonostima podijeli smo se u skupinu novinara, skupinu koja objavljuje vijesti na našoj projektnoj web stranici i skupinu koja objavljuje materijale na Instagram profilu. Ono što bih istaknula jest da su naš rad na projektu prepoznali i ostali učenici u školi. Po školskim se hodnicima šapuće o CIMAJ  projektu i ENTER konferenciji koja nas čeka u prosincu. Podršku u radu daju nam i ostali učitelji škole te ravnateljica naše škole Vesna Ružić. Naši su roditelji sretni jer smo angažirani u kreativnom i zanimljivom zadatku.

Nadam se da ste u ovome članku i vi, čitatelji, mogli malo bolje upoznati naše mentore i nas te vidjeti zašto volimo ovaj projekt i trudimo se biti što bolji u ovome što radimo. Veselimo se svim izazovima koji su pred nama te se nadamo da ćemo i ove godine zaslužiti Oskara izvrsnosti za naš trud i rad.

Emanuela Rapić

Podrži izvrsna.hr

Daj nam svoje mišljenje! Odvojite malo vremena i podijelite s nama vaše prijedloge, ideje ili postavite pitanje.

Javite nam se još danas!