Select Page

Predstavljanje projekta Samo NEHAJno iz SŠ “Braće Radića”

Predstavljanje projekta Samo NEHAJno iz SŠ “Braće Radića”

Ove smo godine odlučili podijeliti sa širom javnosti sve zanimljive, zabavne i nadasve korisne aktivnosti kojima se bavi naša škola. Dok čekate uratke u kojima ćemo vas izvijestiti o našem radu i suradnji s lokalnim udrugama, upoznajte se s članovima projekta Samo NEHAJno!

U ulozi koordinatorice, prva je na redu profesorica Mandica Vujina Rapić. Svojim stručnim znanjem i sposobnostima ova profesorica Hrvatskog jezika vodit će nas kroz projekt i osigurati njegovu uspješnu provedbu. Jedna je od rijetkih osoba koje su spremne za posao već od najranijeg jutra, ali uz nju možete biti sigurni da će svaki posao biti završen na vrijeme. U ovaj se projekt uključila jer želi omogućiti učenicima da razviju svoju kreativnost te ih poticati na humanitarni rad.

Još jedna profesorica Hrvatskog jezika, Petra Bašić, uvijek pokazuje koliko joj je stalo do učenika te će ih kao mentorica motivirati i pomagati im u radu. Jako je zanima montaža i tehnike snimanja te općenito rad u području medijske kulture pa se odlučila pridružiti projektu i doprinijeti mu svojim originalnim i inovativnim idejama.

Profesorica Marija Lučić oduvijek je smatrala da škola i učenici trebaju biti uključeni u život grada te da učenike treba poticati na suradnju s lokalnim udrugama. Kad učenicima ne prigovara zbog kašnjenja na sat, pokušava im objasniti važnost čitanja i razvijanja kritičkog mišljenja, a portal Samo NEHAJno smatra izvrsnim načinom za poticanje kreativnog stvaralaštva.

Neno Matić, marljiv i sposoban  profesor Informatike, pravi je tata-mata za sve vezano uz računala i prva osoba kojoj se obrate djelatnici i učenici naše škole čim im nešto vezano uz tehnologiju „zašteka“. Zajedno s učenicima koji pohađaju fakultativnu nastavu Informatike pobrinut će se da radovi naših učenika ugledaju svjetlo dana na mrežnom portalu SamoNEHAJno.

Dosta o profesorima, sad na red dolaze naši učenici!

Emu Goretu opisuju kao marljivu, pouzdanu i inteligentnu učenicu pa smatramo da je baš ona odličan izbor za  glavnu urednicu portala Samo NEHAJno. Njezine vrline poslužit će joj u izboru sadržaja koji će bit objavljen, organizaciji i suradnji s ostalim članovima projekta.

Nema portala bez novinara, a mi ih imamo mnogo. Prve su na redu Nina Vidović i Magdalena Radić, učenice prvog razreda. Nina se uključila u projekt jer smatra da će zajedničkim radom s kolegama postići uspješne rezultate te se nada da će sklopiti nova prijateljstva dok se  Magdaleni projekt svidio jer ju je oduvijek zanimalo novinarstvo i voli biti uključena u izvanškolske aktivnosti. Učenice Nela Barišić i Ivana Ivišić smatraju da bi se brojne aktivnosti naših učenika svih smjerova trebale podijeliti sa  širom publikom pa će se i one okušati u ulozi  novinarki. Nadalje, „agroturisti“ Luka Šimunić i Niko Lučić Lavčević, učenici trećeg razreda, vrijeme najradije provode u stakleniku gdje se brinu o raznim vrstama biljaka te će nam izvještaje o aktivnostima učenika koji pohađaju poljoprivredni smjer davati upravo oni. Konačno, učenik Filip Berić bit će zadužen za pisanje i izvještavanje o svemu zanimljivom što se događa u gimnaziji.

Naše oči i uši na terenu, ali i lica pred kamerama bit će reporterke  Josipa Viljac, Vanessa Bertić, Marijeta Jadrić i Lana Vrcan, učenice drugog razreda. Projekt ih je privukao jer im omogućuje druženje i izvan školskih klupa, ali i zato što žele pokazati čime se sve škola i njezini učenici bave.  Naša „prvašica“ i posljednja u nizu reporterki Zara Auer već otprije ima iskustva u javnim nastupima pa sigurno neće imati tremu pred kamerama, a i jako je zanima novinarstvo.

Neće nam nedostajati ni fotoreportera, a tu su ulogu odlučile preuzeti Luce Glavinić, učenica trećeg razreda i Dea Paula Cuculić, učenica drugog razreda. One će fotografijama popratiti tekstove koje će naši vrijedni novinari pisati, a same kažu da su i tako presramežljive da budu ispred objektiva.

Prve „face“ Instagrama bit će buduće veterinarke Ema Goreta i Marija Šarić. One će biti zadužene za objavljivanje videa i fotografija kojima ćemo obilježiti sve naše aktivnosti i  pokazati našim pratiteljima koliko smo vrijedni i posvećeni ovom projektu. Luce Stričević, učenica drugog razreda, profesionalac je za uređivanje videa  pa će preuzeti  ulogu montažerke, a uz to će i objavljivati sadržaje na društvenoj mreži TikTok.

Ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez web podrške, a nju će nam pružiti Katarina Kaselj, učenica trećeg razreda. Slijedeći stope profesora Matića Katarina lagano postaje pravi stručnjak za računala, izradu mrežnih portala i za sve ostalo što mi obični smrtnici ne razumijemo, a i nikad nećemo.

Vođeni motom „Kad se male ruke slože, sve se može!“ upuštamo se  u uzbudljivu avanturu punu izazova. Zajednički ćemo proći kroz sve uspjehe i neuspjehe pa  je tako i ovaj tekst nastao zajedničkim trudom i razmjenom mišljenja jednih o drugima. Nadamo se da ćemo naš zanos i  NEHAJni duh prenijeti i na vas!

Podrži izvrsna.hr

Daj nam svoje mišljenje! Odvojite malo vremena i podijelite s nama vaše prijedloge, ideje ili postavite pitanje.

Javite nam se još danas!