Select Page

Bolski reporteri – Reportaža o humanitarnim akcijama

Bolski reporteri – Reportaža o humanitarnim akcijama

Učenički tim Bolski reporteri  pratio je sve humanitarne akcije učenika naše škole koje su započele već krajem studenog i trajale cijeli prosinac. U kratkoj video reportaži zabilježili su najvažnije događaje.

Ovu školsku godinu učenici i djelatnici Osnovne škole Bol potrudili su organizirati niz hvalevrijednih humanitarnih akcija u školi i mjestu. Učenici su sudjelovali u humanitarnoj akciji Dobra volja u organizaciji Crvenog križa te prikupili hranu i potrepštine ljudima u potrebi. Zatim su se priključili akciji A di si ti?! Udruge MoSt iz Splita za njihov Centar za beskućnike. Prikupili su donacije od mještana i učenika škole te volontirali na splitskoj rivi na dan održavanje same akcije.

U ugodnoj atmosferi tijekom prosinca održalo se niz božićnih radionica na kojima su učenici izradili mnoštvo rukotvorina za humanitarnu prodaju. Advent u Osnovnoj školi Bol obilježili su i turnirom roditelja i učenika u stolnom tenisu, gledanjem božićnih filmova i društvenim igrama. Sve su začinili ukusnim palačinkama i kokicama koje su prodavali po simboličnim cijenama. Organizirana je i humanitarna prodaja kolača, božićnih ukrasa i rukotvorina, u školi i na rivi u centru Bola.

Humanitarni advent Osnovne škole Bol imao je jedan poseban cilj, a to je bilo prikupiti sredstva za udrugu “Brački pupoljci” koja brine o djeci s poteškoćama u razvoju na otoku Braču. Od prodaje božićnih ukrasa, ukusnih kolačića, palačinki i kokica za naše pupoljke je prikupljeno čak 1260 Eura!

U kratkom video prilogu pogledajte kako je sve izgledalo.

Podrži izvrsna.hr

Daj nam svoje mišljenje! Odvojite malo vremena i podijelite s nama vaše prijedloge, ideje ili postavite pitanje.

Javite nam se još danas!