Select Page

Škola dobrih djela

Škola dobrih djela

U sklopu projekta Osnovne škole Petra Berislavića – Škola dobrih djela učenici su prihvatili ideju da se darivaju korisnici Doma za odrasle osobe u Trogiru. Ideja je da se darivaju poklonima, čestitkama, ali i dobrom atmosferom koja je praćena veselom božićnom pjesmom i recitacijama. Stoga smo 15.12.2022.godine posjetili Dom za odrasle osobe u Trogiru uz pratnju nastavnice Ivane Bilić i psihologinje Ane Jerković. Razveselili smo ih pjesmama koje je izveo školski zbor uz pratnju nastavnice Anite Stanković. Također, učenica Anja Ćarija odsvirala je dvije pjesme na klarinetu. Osim toga, pripremili smo im i recitacije koje su izvele učenice Marta Buličić i Margita Brešan. Program su vodili učenici Gabrijela Jurić i Emanuel Milas. Korisnici Doma pjevali su s nama i bili su veseli. Na samom kraju programa smo im podijelili poklone i čestitke koje su pripremili učenici. Poklonima su se jako razveselili. Dosta vremena smo pričali sa korisnicima Doma kojima je bilo drago što smo ih posjetili. Hvala Domu staraca što su prihvatili našu ideju dobrog djela i ostvarili je. Nadamo se da će biti puno sličnih projekata u budućnosti!

U nastavku donosimo dojmove naših učenika i nastavnika…

Zašto ste se odlučili za darivanje korisnika Doma starih?

Mi smo djeca iz OŠ Petar Berislavić i danas smo starije osobe željeli uveseliti pjesmom u ovo predblagdansko vrijeme.  Vrijeme kada se veselimo dolasku Božića, rođenju malenog Isusa koji nam svima u srce i dušu unosi veselje, nježnost, mir i radost. Kako idemo u susret Božiću, lijepo je da jedni na druge mislimo.  Sveta Luce i sveti Nikola po tradiciji u mjesecu prosincu darove nose, neka ih po nama donesu  starijima i nemoćnima.

Učenici

Što biste htjeli zaželjeti svima u novoj godini?

Sada kada se bliži kraj jedne godine zahvalimo za ono dobro koje smo primili. Možda smo očekivali više, ali sada budimo sretni i zahvalni za svaki mali događaj. Jer kako ćemo biti spremni primiti velike darove, ako nismo spremni primiti male. Neka dragi Isus u svačije srce donese mir i radost, neka njegovo rođenje u našim srcima i duši rodi nadu u dobro koje će donijeti novi dan i nova godina.

Nastavnice

I na kraju, želimo vam sretan i blagoslovljen Božić dragi naši!

Dora Bilić

Podrži izvrsna.hr

Daj nam svoje mišljenje! Odvojite malo vremena i podijelite s nama vaše prijedloge, ideje ili postavite pitanje.

Javite nam se još danas!