Select Page

U solinskom ritmu s Centrom izvrsnosti  

U solinskom ritmu s Centrom izvrsnosti  

Učenici OŠ kraljice Jelene s velikim su nestrpljenjem dočekali radosnu vijest da i ove godine krećemo s novim projektom  u suradnji s Centrom izvrsnosti pod nazivom Solinski ritam.  

Novi projekt multimedije i jezika provest će ekipa osmaša i šestaša s koordinatoricama projekta, pedagoginjom Sanjom Matić i učiteljicom Anitom Čupić. One su prošle školske godine zajedno vodile projekt Solin, grad sporta, nagrađen Oskarom izvrsnosti za najbolji intervju. Učenicima se jako svidio rad i program prošlogodišnjih aktivnosti kao i osvojena nagrada, te su se odlučili za rad i ove školske godine.

U  ovom projektu naš će tim pratiti stvaralački rad učenika naše škole, kao i ostale djece na području grada Solina (putem digitalnih alata). Bilježit ćemo vijesti iz svojih škola te ćemo ih prezentirati putem raznih društvenih mreža (Facebook, YouTube itd.) kroz članke, fotografije, videouratke, prezentacije, putem naše pa tako i školske mrežne stranice.  Te mrežne stranice pratit će i objavljivati glazbene uspjehe učenika škole i mladih na području grada Solina. Na taj način, učenici će dobiti zasluženo priznanje za svoj rad i uspjeh.

 Sudjelujući u ovom projektu, učenici će poboljšati svoje jezične sposobnosti. Naučit će tehnike izvođenja intervjua, osmislit će dijelove za stvaranje vijesti, reportažu i dokumentarni film. Ovim projektom oni prezentiraju i primjenjuju svoju kreativnost i želju za radom. Aktivnim slušanjem, dajući i primajući informacije, razvijat će vještine dogovaranja, pregovaranja i stvaranja kompromisa. U svom okruženju stvarat će nadahnjujuću atmosferu u kojoj će poticati osobni i socijalni razvoj čovjeka. Naučit će griješiti bez straha od negativnih reakcija učitelja ili ostalih učenika, ostatka tima.

Upoznat će i njegovati bogatu nacionalnu glazbenu baštinu, pripremajući se za život u multikulturnome svijetu. Provest će istraživanje o glazbenim aktivnostima učenika naše škole.

Međusobno surađujući iznosit će mišljenje i spoznaje o glazbenim aktivnostima u gradu Solinu. Formirat će timove i voditelje timova za pojedine glazbene aktivnosti i pojedince koje će kontaktirati te kreirati plan rada na aktivnosti. Kontaktirati učenike i učitelje škole koje se u slobodno vrijeme bave glazbom. Voditi intervju koji će snimiti i obraditi koristeći se digitalnim sadržajem. Uratke će objavljivati  na mrežnoj  stranici projekta, Instagram profilu, Facebook profilu kao i web stranici skole. U završnoj fazi provest ćemo procjenu u cilju vrednovanja uspješnosti projekta.

Osnovna ideja programa je povezivanje kretivnih i zainteresiranih učenika na razini škole,  pri čemu će učenici bilježili vijesti iz svojih škola i prezentirati ih preko društvenih mreža i drugih medija napravljenih samo za njih.

S njima će raditi mentori i zainteresirani učitelji usmjeravajući ih u u stvaranju kreativnih uradaka.

Provedbom navedenog programa ponovno otvaramo medijski prostor našoj Školi kraljice Jelene, odgojno-obrazovnim djelatnicima i učenicima, u kojem ćemo projektom Solinski ritam prezentirati rad naše škole i okruženje u kojem učimo, radimo i živimo. Program će se provoditi kroz jezično izražavanje (usmeno i pisano), fotografiranje, izradu videouradaka, izradu prezentacija u digitalnom obliku, uređivanje i vođenje Instagram profila, Facebook stranice,  web stranicu projekta i još mnogo toga. Prvi sastanak s našim mentoricama je odrađen. Zadatke za studeni  smo dobili. Sada slijede dogovorene aktivnosti učeničkih timova. Jedva čekamo prve uratke!

 

Sara Bilić 

Podrži izvrsna.hr

Daj nam svoje mišljenje! Odvojite malo vremena i podijelite s nama vaše prijedloge, ideje ili postavite pitanje.

Javite nam se još danas!