Select Page

U Spaladium areni otvorena Enter konferencija

U Spaladium areni otvorena Enter konferencija

U jednom od simbola Splita, u Spaladium areni, 2. i 3. prosinca održala se druga konferencija o obrazovanju i povezanim industrijama – ENTER konferencija. Konferenciju koja je ugostila brojne domaće i strane stručnjake u području obrazovanja otvorili su već poznati gosti: voditelji Doris Pinčić i Tarik Filipović.

Otvorenje konferencije, na kojoj je sudjelovalo oko 2000 ljudi, započelo je glazbenom točkom i nastavilo se scenskim nastupom voditelja konferencije koji su na pozornicu pozivali brojne goste. Nesvakidašnje otvorenje ugostili su: predsjednik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Tomislav Đonlić, ravnatelj CARNET-a Hrvoje Puljiz, zastupnica Hrvatskog sabora Vesna Bedeković, ravnatelj Uprave za potporu i unaprjeđenje sustava odgoja i obrazovanja Momir Karin, župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban te ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica.

Otvarajući dvodnevnu konferencije u Spaladium areni gosti su istaknuli važnost obrazovanja i izvrsnosti te unaprjeđivanja odgoja i obrazovanja. Osvrnuli su se i na darovite učenike te prepoznavanje darovitih učenika u školskim sustavima.

Konferenciju je otvorio predsjednik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Tomislav Đonlić. Gospodin Đonlić je u svom govoru predstavio ENTER konferenciju, stavljajući naglasak na brojne domaće i strane predavače koji će izlagati na ovoj dvodnevnoj konferenciji. Istaknuo je kako će se  u dva dana na tri pozornice predstaviti više od 100 predavača. Iskoristio je priliku zahvaliti se svima koji su omogućili ili pomogli organizaciji i održavanju konferencije.

Gosti su istaknuli važnost razmjene znanja i iskustva, razvoja kreativnosti i inovativnosti s posebnim naglaskom na prepoznavanje darovitih učenika. 

Ravnatelj Uprave za potporu i unaprjeđenje sustava odgoja i obrazovanja Momir Karin u svom govoru ističe kako su daroviti učenici najveći izazov sustava odgoja i obrazovanja te najavljuje zakonodavni okvir koji će omogućiti iskorištavanje kapaciteta darovitih učenika.

Također, gosti su se osvrnuli i na organizaciju konferencije ističući posebnost ovakvog programa kao i važnost održavanja ovakvih manifestacija u Republici Hrvatskoj.

Posebnu zahvalnost gosti su izrazili  Centru izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije, koji organizira ENTER konferenciju. Župan Blaženko Boban istaknuo je kako je svrha Centra izvrsnosti okupiti djecu koja žele više i mogu više pružiti. ENTER konferenciju opisao je kao jednu od najvećih i najboljih konferencija na području jugoistočne Europe.

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica naglasio je važnost obrazovanja za društvo, gospodarstvo i državu, kako za  našu sadašnjost tako i budućnost. Osvrnuo se na važnost unaprjeđivanja odgojno-obrazovnog sustava te prepoznavanja vještina i talenata mladih ljudi kako bi ih usmjerili i pripremili za tržište rada.

“Podržavamo ovu konferenciju i ovo je svakako veliki doprinos za ovu županiju za daljnji razvoj obrazovnog sustava”, rekao je Malenica.

Voditelji Doris Pinčić i Tarik Filipović u brojnim su navratima nasmijali zainteresiranu publiku. Tijekom otvorenja voditelji konferencije su iz uloge nastavnika i nastavnice posjetiteljima predstavili i najavili goste otvorenja konferencije.

Program je završio svečanom himnom Republike Hrvatske te najavom prvog predavača.

Otvorenje konferencije uspješno je uklopilo glazbenu točku i scenski nastup. Svakako, zaslugu za to ima dobra organizacija te kreativan organizacijski tim koji je predstavljanje i otvorenje konferencije učinio drugačijim i  inovativnijim.

Nea Vlastelica

Podrži izvrsna.hr

Daj nam svoje mišljenje! Odvojite malo vremena i podijelite s nama vaše prijedloge, ideje ili postavite pitanje.

Javite nam se još danas!