Select Page

Ususret Hippo – Language Olympiad 2024.

Ususret Hippo – Language Olympiad 2024.

Autori: Franka Grizelj, Mia Bilokapić, Magdalena Aiko Vrljičak

HIPPO Olimpijada „Engleski bez granica“ je međunarodno natjecanje koje promovira engleski jezik, pruža izazov učenicima diljem svijeta kroz natjecanje poznavanja engleskoga jezika te potiče suradnju učitelja engleskoga jezika.

Prva Olimpijada održana je 2013. godine i u njoj je sudjelovalo pet tisuća učenika iz šest zemalja. Zahvaljujući svom jedinstvenom pristupu, kao jedino natjecanje te vrste u svijetu, Hippo Olimpijada stekla je znatnu popularnost teje  broj sudionika rastao velikom brzinom. Prošle godine na natjecanju je sudjelovalo više od 67 tisuća učenika iz 54 zemlje, a prošle godine čak 83.295 natjecatelja iz 60 zemalja.

Iz Hrvatske se natjecalo 7.500 natjecatelja te smo nakon Malezije druga država po brojnosti i uspješnosti u svijetu.

Na ovogodišnjem finalu sudjelovalo je ukupno 200 finalista odnosno 0,24% najboljih, od toga  15 hrvatskih finalista.

Naša škola 2023. godine prvi put se priključila natjecanju te smo imali čast biti dio Hrvatske reprezentacije u finalu. Frida Zolota, učenica 5.d razreda, pod vodstvom svoje mentorice nastavnice Kamenke Klarić ostvarila je izvanredan uspjeh te se na državnom finalu izravno plasirala na završno natjecanje u Rimu. Ostvarila je sjajan rezultat osvajanjem 18. mjesta među ukupno 50 natjecatelja iz cijelog svijeta u HIPPO 1 kategoriji! Naša reprezentacija vratila se u Hrvatsku okićena dvjema medaljama, u HIPPO 1 i HIPPO 3 kategoriji.

Družili smo se, s velikom tremom iščekivali ispite, veselili se uspješno odrađenim zadatcima i grizli zbog mogućih pogrešaka. Posjetili smo Rim i stekli nove prijatelje ne samo iz drugih krajeva naše zemlje već i iz cijelog svijeta. Iskustvo koje ćemo pamtiti cijeli život.
Školska razina natjecanja održat će se 15. – 16. ožujka 2024. godine. Nadamo se da ste se prijavili za sudjelovanje. Ako jeste, neka vas svi putevi vode u Assisi!

 

Podrži izvrsna.hr

Daj nam svoje mišljenje! Odvojite malo vremena i podijelite s nama vaše prijedloge, ideje ili postavite pitanje.

Javite nam se još danas!