Select Page

Započela nastava u izvanškolskim programima CI SDŽ

Započela nastava u izvanškolskim programima CI SDŽ

Nova školska godina u Centru izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije započela je svečanim programom ispred III. gimnazije/Prirodoslovne škole u Splitu, gdje se okupilo više od 500 učenika i roditelja.

Polaznici Centra izvrsnosti prirodoslovlja, matematike te novih tehnologija i informatike započeli su 7. listopada 2023. s nastavom koja će se održavati kroz ukupno 13 subota, a sve će završiti Projektnim danom.
Brojka od 524 učenika i 159 mentora u navedenim programima zvuči impresivno i izazovno za ovu školsku godinu. U programima sudjeluju učenici od 5. razreda OŠ do 4. razreda SŠ iz svih dijelova Splitsko-dalmatinske županije, susjednih županija, ali i iz susjedne nam Bosne i Hercegovine.

Uz postojeće izvannastavne programe Dalmatinski suvenir, Čuvari baštine, CIMAJ, RAST, ove godine uveden je i novi program RoboStart koji će zasigurno biti zanimljiv mnogima koji žele steći nova znanja i vještine iz robotike.
Splitsko-dalmatinske županija od početka podupire rad CI organizacijski i financijski, a isto tako, provedba svih programa financira se i iz sredstava projekta Jadranskog regionalnog znanstvenog centra.

Zadovoljstvo početkom nove školske godine u Centru izvrsnosti s okupljenima je podijelio i župan Blaženko Boban koji je polaznicima poručio da su oni važan motor razvoja našeg društva i države.

Osim već postojeće suradnje sa Zadarskom, Ličko-senjskom, Virovitičko-podravskom i Osječko-baranjskom županijom, od ove godine Centar izvrsnosti SDŽ proširio je djelovanje i u susjednoj BiH, gdje su pokrenuli programe u županiji Zapadnohercegovačkoj i Hercegbosanskoj.

Želimo puno uspjeha u radu i polaznicima i mentorima, a znamo da motivacije i entuzijazma neće nedostajati kao što su pokazali i do sada.

Neka zajedničko učenju, primjeri dobre prakse i nove ideje obilježe još jednu školsku godinu!

Vaš CI SDŽ

Podrži izvrsna.hr

Daj nam svoje mišljenje! Odvojite malo vremena i podijelite s nama vaše prijedloge, ideje ili postavite pitanje.

Javite nam se još danas!